Skip to Content

Santorini: Een leuke reisbestemming

Santorini wordt veelal afgeraden om je vakantie door te brengen wegens te toeristisch.
Juli en augustus zou ik dan ook niet aanraden maar een vakantie op Santorini in april-mei is een echte aanrader!!!
We brachten al tweemaal onze vakantie door in Santorini en zullen er nooit genoeg van krijgen...voor mij is dit het prachtigste wat ik ooit gezien heb.
We verbleven in Oia (ook wel Ia) genoemd...je mag gerust stellen dat dit het mooiste dorpje van het eiland is. Je moet wel een beetje uitkijken waar je verblijft want sommige hotels zijn uitermate duur!
Wij huurden een heel mooie kamer in Aspa villas...een kamer voor 2 personen met keuken, badkamer, balkon en een prachtig uitzicht op de caldera en de prachtige zonsondergang.
De kamer krijgt elke dag een poetsbeurt en elke dag nieuwe lakens. Bij aankomst staat er een mand klaar op tafel met koffie, thee, suker, fruistsap... Per nacht betaal je voor 2 personen ongeveer 80 euro. Rechtover dit pension kan je een auto huren om het eiland te verkennen voor een 25 euro per dag.
Een bezoekje waard is het vulkaaneiland!
Eveneens het dorpje 'kokkino paralia' (betekent rood water) is meer dan een bezoekje waard...je kan er genieten van heerlijke Griekse gerechtjes aan schappelijke prijzen...goedkoper dan in Oia of de hoofdstad Fira.
De hoofdstad Fira is natuurlijk ook meer dan de moeite waard om een bezoek te brengen en een wandeling te maken in de vele kleine steegjes of af te dalen naar het oude haventje...te voet...met de ezel of met de kabellift.
Mijn ervaringen van Santorini zijn teveel om op te noemen maar als er iemand verdere informatie over wilt mag je me dit steeds laten weten.

Foto's van Santorini en meer bepaald Oia en Fira vind je bij de afbeeldingen van Santorini