Skip to Content

In het Grieks typen met je toetsenbord

Hoe maak je van je toetsenbord een Grieks toetsenbord?

Zelf gebruik ik de Nederlandstalige versie van Windows XP en ik zal jullie dan ook de uitleg geven hoe je in Windows XP snel van toetsenbord kan veranderen. Ik veronderstel dat dit in Windows Vista gelijkaardig zal zijn.

Mogelijkheid 1: Via de taakbalk

 1. Kijk helemaal onderaan rechts van de startknop heb je een blauwe balk, de zogenaamde taakbalk.
 2. Je klinkt met je rechtermuisknop op een lege plaats in deze taakbalk.
 3. Er verschijnt nu een pop-up: Kies Werkbalken --> Taalbalk indien deze nog niet geactiveerd is (dus zonder een vinkje voor de naam)
 4. Nu zie je normaal gezien in je Taakbalk "NL" verschijnen. Dit duidt er op dat we met een Nederlandstalige configuratie van ons toetsenbord werken.
 5. Rechts van NL zie je normaal een vraagteken (Help) en een pijltje dat omlaag wijst. Dit laatste is het knopje voor de opties. Hierop klikken we en vervolgens kiezen we instellingen.
 6. Er verschijnt nu een nieuw pop-up scherm: Tekstservices en invoertalen.
  Hier staat bij mij als Standaardinvoertaal: Nederlands (België) - Belgisch (punt)
 7. Nu klikken we onder het gedeelte geïnstalleerde services op Toevoegen en in het volgende scherm kiezen we als invoertaal Grieks (automatisch kiest hij als toetsenbordindeling ook Grieks en dit mag je zo laten). Klik op Ok.
 8. Onder voorkeursinstellingen: Taalbalk kies je om de taalbalk op het bureaublad weer te geven en ook om pictogrammen van extra talen op de taakbalk te plaatsen.
 9. Onder voorkeursinstellingen: Toetsinstellingen kies je de sneltoets die je wilt gebruiken om tussen je invoertalen (lees toetsenborden) te schakelen. Bij mij is dit ALT(links) + Shift.
 10. Nu ziet u in de taakbalk onderaan NL staan en als u hierop klikt ziet u dat u kan switchen tussen Nederlands en Grieks. Als u een sneltoets heeft ingeschakeld kan u ook switchen met deze toetsencombinatie. Bij het switchen krijgt men ipv NL in de taakbalk EL. (Ελληνικα = Grieks). Vanaf u EL onderaan ziet staan zijn alle letters die u met u toetsenbord typt in het Grieks ongeacht het programma (Word, Excel of gewoon online tegen iemand)

Als je deze mogelijkheid niet terugvindt via de taakbalk bestaat er nog een andere optie.

Mogelijkheid 2: Via het configuratiescherm

 1. Je klikt linksonder op Start en vervolgens op configuratiescherm.
 2. Eens in het configuratiescherm klik je op landinstellingen en in het nieuwe venster dat verschijnt klik je op het tabblad Talen.
 3. Onder het Tabblad talen klik je onder Tekstservices en invoertalen op de knop Details.
 4. In het nieuwe scherm Tekstservices en invoertalen staat bij mij als Standaardinvoertaal: Nederlands (België) - Belgisch (punt)
 5. Nu klikken we onder het gedeelte geïnstalleerde services op Toevoegen en in het volgende scherm kiezen we als invoertaal Grieks (automatisch kiest hij als toetsenbordindeling ook Grieks en dit mag je zo laten). Klik op Ok.
 6. Onder voorkeursinstellingen: Taalbalk kies je om de taalbalk op het bureaublad weer te geven en ook om pictogrammen van extra talen op de taakbalk te plaatsen.
 7. Onder voorkeursinstellingen: Toetsinstellingen kies je de sneltoets die je wilt gebruiken om tussen je invoertalen (lees toetsenborden) te schakelen. Bij mij is dit ALT(links) + Shift.
 8. Nu ziet u in de taakbalk onderaan NL staan en als u hierop klikt ziet u dat u kan switchen tussen Nederlands en Grieks. Als u een sneltoets heeft ingeschakeld kan u ook switchen met deze toetsencombinatie. Bij het switchen krijgt men ipv NL in de taakbalk EL. (Ελληνικα = Grieks). Vanaf u EL onderaan ziet staan zijn alle letters die u met u toetsenbord typt in het Grieks ongeacht het programma (Word, Excel of gewoon online tegen iemand)

Lukt dit nog steeds niet? Laat dan gerust een berichtje achter hieronder. Misschien dat we je verder kunnen helpen.

Reacties

afbeelding van kope

Op Mac OS X .11.6 (El Capitan)

 hallo, 

Ja , op mijn mac is het ook redelijk eenvoudig om het toetsenbord in het Grieks te zetten , en je kan ook een overlay oproepen om te zien van wat er zich waar bevind. Maar dan heb je nog steeds geen "grieks toestsenbord "  Het zou wel gemakkelijk zijn om een echt toestsenbordje te hebben.