Skip to Content

Griekse vleesgerechten

Kalfsvlees met kastanjes - Moscárimékástana

Dit wintergerecht uit Griekenland is een van de verrassingen van de Griekse keuken. Hierbij wordt kalfsvlees of rundvlees gecombineerd met tamme kastanjes. Voorbereidingstijd: 1 uur en 45 minuten

Kalfsvlees met courgette - Moscárimékolokidákia

Dit Grieks vleesgerecht lukt ook perfect als u half courgette en half aubergine met 2 à 3 knoflooktenen gebruikt.

Bereidingstijd: 2 uren en 10 minuten

Kalfsvlees van het land - Moscáriexochikó

Deze feestelijke schotel met lamsvlees bestaat uit vlees, doperwten, aardappelen, tomaten en kaas. Het wordt vaak klaargemaakt in kleine aardewerk potten met een doorsnede van ongeveer 15 cm, maar het is evengoed mogelijk, zoals in dit grieks recept, in ingevet bakpapier of filodeeg.

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 1 uur en 15 minuten

Stoofvlees met okra's - Kréasmébámies

Dit vleesgerecht met okra's wordt van kalfs- of rundvlees, maar ook van lamsvlees gemaakt. U kunt het beste verse okra's gebruiken voor dit recept.

Bereidingstijd: 2 uur
Rusttijd: 30 minuten

Biefstuk met oregano – Vodinó fillé toriganáto

Als je de smaak van oregano nog meer wil laten uitkomen, kan je voor het opdienen nog een plakje boter, gekruid met oregano, op de biefstukken leggen.

Bereidingstijd: 10 minuten

Runderlende - Sofrito

Deze griekse schotel van het eiland Korfu geurt door een groot gebruik van knoflook. U kunt in plaats van lende eveneens contrefilet gebruiken en vanzelfsprekend de runderlende (sofrito) eveneens klaarmaken met kalfsvlees.

Bereidingstijd: Eén uur

Stoofvlees met sperziebonen - Kréasméfasólia

Lamsvlees, kalfsvlees of rundvlees wordt in de Griekse keuken vaak samen met verschillende groenten bereid. De lange stooftijden, maar ook de goed op elkaar afgestemde ingrediënten dragen bij aan een verrukkelijke mix van smaken.

Bereidingstijd: ruim 2 uur en 30 minuten

Kalfsvleesstoofpot - Stifádo

Deze stifado, een heerlijk geurende schotel van uitjes of sjalotjes en vlees van kalf, rund of haas is een goed voorbeeld van Griekse kookkunst, waarbij de combinatie van eenvoudige ingrediënten kan leiden tot een ongekend feestmaal.

Bereidingstijd: 2 uur en 30 minuten

Gevulde lamsschouder - Arnijemistó

Gevulde lamsschouder is een heerlijk Grieks gerecht voor Pasen. Vaak worden nog 50 gram pijnboompitten & ontvelde amandelen aan de vulling van gehakt en rijst toegevoegd. Pijnboompitten en amandelen worden lichtjes geroosterd in een droge pan.

Bereidingstijd: Drie uren

IngrediëntenGevulde lamsschouder - Arnijemistó

Per zes mensen:

Gebraden lamsfricandeau - Arnistófurno

In Griekenland houdt men van supergaar lamsvlees. Het toevoegen van knoflooktenen is voor dit grieks gerecht niet vereist. Wie enkel een snufje knoflook wil, kan het vlees eveneens inwrijven met een teentje knoflook.

Bereidingstijd: Twee uren

Ingrediënten Gebraden lamsfricandeau - Arnistófurno

Per 6 personen:

Inhoud syndiceren