Skip to Content

Griekse visgerechten

Zeebrasem a la Spetsa - Sinagrida a la spetsióta

De typische manier om vis in de oven goudgeel te bakken is afkomstig van het eiland Spetsa en is in heel Griekenland ingeburgerd. Men gebruikt voor dit recept in de regel één grote vis met stevig vlees, die men heel laat, maar u kunt ook moten vis voor dit recept gebruiken. Naast zeebrasem zijn ook heilbot, tarbot, schelvis, roodbaars of snoekbaars geschikt.

Bereidingstijd: ong. 1 uur

Gebakken rode poon - Barbounia tiganitá

Voor dit visgerecht komen vooral kleine visjes in aanmerking, die eerst door bloem gewenteld en daarna in ruim olijfolie worden gebakken. Ook makreel en sardines of filets zijn geschikt voor dit recept. Maar wij gebruiken hier rode poon.

Bereidingstijd: 15 à 20 minuten

Gegrilleerde rode poon - Barbounia sti skára

Gegrilleerde rode poon is een lekker Grieks visgerecht. Ook andere vissoorten, zoals makreel, dorade (dit is goudmakreel) of sardines klaargemaakt worden kunnen op dezelfde manier klaargemaakt worden. Het is geschikt voor grote en kleine vissen. In Griekenland worden ze boven houtskoolvuur geroosterd. Tijdens het roosteren wordt de vis met een saus van citroen met olie bestreken en soms ook met oregano gekruid.

Grilleertijd: 10-15 minuten

Inhoud syndiceren