Skip to Content

Griekse pasta en pitta

Spinazietaart - Spanakopitta

Nog nooit gehoord van spinazietaart? Kan goed zijn, maar in Griekenland kent men het wel. Dit is een Griekse pitta.

Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten

Filodeeg - Filo

Het maken van dit Grieks deeg is een kunst. Dit filodeeg moet heel dun uitgerold worden en hoe dunner, hoe lekkerder het gebak zal zijn. Je kan ter vervanging van filodeeg ook bladerdeeg gebruiken. DIt zal niet even dun uitgerold kunnen worden als het Griekse deeg.
In Griekenland vind je overal winkels die van dit deeg hun specialiteit maken.

Bereidingstijd: 2 uur
Rusttijd: 1 uur

Pastitio

PASTITIO (Griekse pastaschotel)
succes verzekerd bij groot en klein...
 
Ingrediënten (uiteraard afhankelijk van de grootte van je ovenschaal, maar ongeveer):
1 pak macaroni Soubry
1 eiwit (dooier nodig voor kaassaus)
Inhoud syndiceren