Skip to Content

Griekse ovenschotels

Macaroni met gehakt. - Pastitsio mé kimá

Dat een pastagerecht meer kan zijn dan eenvoudige dagelijkse kost, bewijst deze macaronischotel.

`Pastitsio' kan met recht een Grieks nationaal gerecht genoemd worden. Het wordt graag als hoofdgerecht, maar ook als voorgerecht geserveerd en heeft een vaste plaats bij feestelijke menu's.

Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten

Courgette-ovenschotel met gehakt - Sfogáto

Deze eenvoudige en smeuïge ovenschotel wordt op Rhodos van eieren, gehakt en courgettes gemaakt. Deze laatste worden al naar gelang de smaak in plakjes of blokjes gesneden, of grof geraspt.

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Macaroni met Fetakaas - Pastitsio mé féta

Voor de liefhebbers van gebakken kaas is deze macaronischotel met Feta, die in filodeeg gehuld wordt, een hoogtepunt.

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Moussaka met aubergines - Musaká mé melitsánes

Moussaka is het misschien wel het beroemdste gerecht uit de Griekse keuken. Van aubergines, maar ook courgettes of aardappelen, wordt met gehakt en béchamelsaus een smakelijk kunststukje tot stand gebracht.

Rusttijd aubergines: 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur en 10 minuten

Inhoud syndiceren