Skip to Content

Griekse groentegerechten

Gebakken courgette - Kolokidákia tiganitá

Dit zomers groentengerecht is heel gemakkelijk klaar te maken. Zelfs een onervaren kok zal het van de eerste keer lukken. In Griekenland wordt het vaak geserveerd met aardappelpuree met knoflook als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht.

Bereidingstijd: 20 minuten

Courgette frikadellen - Kolokidokeftédes

Courgette frikadellen hebben een verfijnde smaak.

Bereidingstijd: 30 minuten

Rusttijd: 1 uur

Aardappelballetjes - Patatokeftédes

Deze aardappelballetjes kunt u in de pan bakken of u kan ze ook frituren.

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten

Rusttijd: 30 minuten

Aardappelen met citroen - Patates lemonátes

De citroen, die veelvuldig verwerkt wordt in Griekse gerechten, geeft aan dit gerecht een bijzondere smaak.

Bereidingstijd: 35-40 minuten

Aubergines met tomaten - Melitsánes jachni

Aubergines met tomaten smaken zowel warm als koud heel goed! Je kan dit gerecht ook met 3 in kleine stukjes gesneden tomaten in plaats van tomatenpuree klaarmaken.

Bereidingstijd: 1 uur Rusttijd: 30 minuten

Zomergroente pannetje - Briámi

Zomergroenten die in de oven bereid zijn, smaken zowel warm als koud verrukkelijk. Dit lekkere vegetarische gerecht serveren met Feta-kaas.

Bereidingstijd: 2 uur tot 2 uur en 30 minuten

Courgettes met tomaten - Kolokidákia mé domates

Dit groentegerecht lukt erg goed met kleine, jonge courgettes, die u ongesneden gebruikt. Bij grotere courgettes kan u deze in 2 tot 3 stukken verdelen.

Bereidingstijd: bijna 40 minuten

Bloemkool uit Kalamata - Kounoupidi kapamás kalamatianós

Deze bloemkool smaakt uitgesproken hartig en past heel goed bij gegrilleerd vlees.

Bereidingstijd: 40 minuten

Witte bonen in tomatensaus - Fasoláda jachni

Dit gerecht uit de dagelijkse keuken smaakt het lekkerst met jonge, gedroogde witte bonen. Deze zijn te herkennen aan hun glanzende schil. De bonen worden als hoofdgerecht geserveerd.

Weektijd: 12 uur
Bereidingstijd: 2 uur

Okra in tomatensaus - Bámies mé ládi

De vingerlange, groene okra, een peulvrucht die ook wel `ladyfinger', `gumbo' of 'bamia' genoemd wordt, komt steeds meer op de markt, zodat u ook dit lekkere gerecht kunt proberen.

Inhoud syndiceren