Skip to Content

Ontstaan van de eerste Griekse goden

De oude Grieken, die bepaalde metafysische fenomenen en bezorgdheden probeerde te verklaren, vond verbazende mythen over Kosmogonie (de schepping van de Wereld) en Theogonie (de geboorte van de Goden) uit.

Aldus, creërden de oude Grieken hun eigen schitterende, mensachtige wereld van goden, die diverse abstracte zaken zoals Liefde, Geboorte en Dood moesten rechtvaardigen. De oorsprong van de goden van de oude Griekse godsdienst wordt beschreven in de Theogonie: het beroemde gedicht van de Griekse schrijver Hesiod (rond 700 V.CHR.) en de Bibliotheek van Apollodorus.

Het onstaan van de goden moet in vier delen worden verdeeld:

Het ontstaan van Chaos Eerst was er Chaos, een ruwe ongeordende massa van dingen, die ook als leegte wordt beschouwd. De chaos werd gevolgd door Gaea (Aarde) en Eros (Wens), die kwamen om elke logische gedachte te annuleren of te handelen. Gaea bracht Uranus (de Hemel), toen Pontus (het Overzees) en de Bergen aan de wereld. De castratie van Uranus De castratie van Uranus, zoals die door historicus Giorgio Vasari Uranus' wordt geïnterpreteerd; de taak was Gaea te omringen en te behandelen met zijn sterrige laag, echter, het zeer spoedig kwam aan een unie tussen Uranus en Gaea en zij werden het eerste goddelijke paar in de wereld. Gaea droeg Uranus twaalf Titanen en verder drie Cyclops, Brontes, Steropes en heady Arges, en drie Hecatonchires (schepselen honderd-Overhandigdde). Uranus was vreselijk van zijn kinderen die hem omverwerpen, zodat duwde hij één voor één zijn kinderen terug in de uterus van Gaea. Zijn vrouw Gaea was in diep zorg en verdriet over het verlies van haar eigen kinderen, zodat uiteindelijk overhandigde zij een sikkel aan haar zoon Cronus, jongst van de Titanen om zijn vader te castreren. Cronus castreerde zijn vader terwijl hij sliep; het bloed van Uranus werd verzameld door de Aarde Gaea van de Moeder en zij produceerde Erinyes (Woede), Reuzen en nimfen Melian. Cronus wierp toen zijn father' s genitaliën in het overzees, waarrond het schuim zich ontwikkelde, dat in Kythera begon en toen langzaam hun manier aan het Eiland Paphos maakte. In Paphos, het schuim omgezet in Aphrodite, de Olympian godin van Liefde en Schoonheid. Zeus' Vlucht van de Bedreiging van Cronus votive hulp-nandoe geeft cronus een reusachtige steen in het inwikkelen van kleren spoedig daarna te slikken, reddingen Cronus zijn broers en zusters en aandelen de Wereld (Kosmos) met hen. Hij huwt dan Nandoe en samen leidden zij tot kinderen die later de Olympian goden zouden worden. Maar Cronus ontwikkelde de zelfde vrees zoals zijn vader zodat begon hij om zijn eigen kinderen eveneens te slikken. De nandoe was zo hoogst beschaamd, op haar poging om haar jongste kind, Zeus te redden, bedroog zij Cronus door een reusachtige te slikken steen te geven. Om haar zoon te beschermen daarna, verzond de Nandoe toen Zeus naar Kreta. 4. De zegevierend Slag van de Olympian Goden tegen de Titanen (Titanomachy) Zeus groeide in Kreta, dat door de geit Amaltheia wordt gevoed en genomen goede zorg van door de Nimfen. Toen hij mensdom bereikte, zoals prophesied, redde Zeus zijn vijf oudere broers en zusters en maakte toen oorlog op zijn vader en Titanen, die ook als " worden bekend; Titanomachy". In deze slag, slaagde Zeus in het omverwerpen van Cronus, gietend hem en de andere titanen in de diepten van de Onderwereld. Een reusachtige slag met de gevolgde Reuzen, waar de Olympian Goden en toen tijd uitblonken was voor de Olympian goden gekomen om de wereld te beslissen.