Skip to Content

Zomergroente pannetje - Briámi

Zomergroenten die in de oven bereid zijn, smaken zowel warm als koud verrukkelijk. Dit lekkere vegetarische gerecht serveren met Feta-kaas.

Bereidingstijd: 2 uur tot 2 uur en 30 minuten

Ingrediënten Zomergroente pannetje - Briámi

  • 2 ajuinen
  • 2 groene Spaanse pepers
  • 750 g tomaten
  • 500 g courgettes
  • 500 g aardappelen
  • 500 g aubergines
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • 2 eetl. versgehakte dille
  • Anderhalf à twee kopjes olijfolie 

Bereidingswijze Zomergroente pannetje - Briámi

Pel de ajuinen en hak ze. Spaanse pepers wassen, in de lengte doorsnijden, ontpitten en kleinsnijden.

Tomaten insnijden, kort in kokend water leggen, van steelaanzet ontdoen en ontvellen. De tomaten in plakken snijden.

Courgettes schrappen, aardappelen schillen.

Aubergines in plakken snijden en ze 1 uur in ruim water met zout leggen. Uit het water nemen, afspoelen en droogdeppen.

Oven op 180°C voorverwarmen. De helft van de tomaten in een met olie ingevette vuurvaste schaal leggen en hierover zout en peper strooien.

Courgettes, aardappelen, aubergines, uien en Spaanse peper met elkaar vermengen en kruiden met zout en peper. Op de laag tomaten leggen en hierover kruiden strooien. Afdekken met de rest van de tomaten. Over de groenten olijfolie en anderhalf kopje water of groentebouillon (tablet) gieten. Deksel erop doen of afdekken met aluminiumfolie, in de oven schuiven en in anderhalf à twee uur gaar laten worden. De laatste 30 minuten van de baktijd het deksel eraf nemen.

Groenteschotel warm of koud serveren.

Tip: U kunt aan deze schotel ook nog 1 kopje andere zomergroente, bijv. okra, sperziebonen of paprika toevoegen. Wel met een gelijke hoeveelheid aardappelen, courgettets en aubergines verminderen.