Skip to Content

Witte bonen in tomatensaus - Fasoláda jachni

Dit gerecht uit de dagelijkse keuken smaakt het lekkerst met jonge, gedroogde witte bonen. Deze zijn te herkennen aan hun glanzende schil. De bonen worden als hoofdgerecht geserveerd.

Weektijd: 12 uur
Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten Witte bonen in tomatensaus - Fasoláda jachni

  • 750 g gedroogde witte bonen
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 6 worteltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 750 g tomaten
  • Halfkopje olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • 1 theelepel suiker
  • Peper
  • Zout

Bereidsingswijze Witte bonen in tomatensaus - Fasoláda jachni

Bonen één nacht in water laten weken.

Volgende dag laten uitlekken en met schoon water - maar zonder zout - aan de kook laten komen en 1 uur koken. Intussen uien en knoflook pellen en snipperen. Wortels schrappen en in kleine blokjes snijden. Stengels bleekselderij in dunne plakken snijden.

Tomaten insnijden, kort in kokend water leggen, ontvellen, ontpitten en pureren. Olijfolie verhitten en ui glazig bakken. Knoflook, wortel, selderij en tomaten toevoegen. Wijn erbij schenken. Peterselie erover strooien en kruide1l met suiker, peper en zout.

Bonen en een beetje kooknat toevoegen en 30 minuten zachtjes laten koken.