Skip to Content

Suvlakia van lamsvlees - Suvlákiaarniá

Suvlákia wordt in Griekenland overal op straat verkocht. De kruidige, naar oregano geurende spiesen smaken het best wanneer zij meteen van de houtskoolgrill uit het vuistje worden gegeten.

Marineertijd: 12 uur
Grilleertijd: 10 minuten

Ingrediënten Suvlakia van lamsvlees - Suvlákiaarniá

  • 800-900 g lamsbout
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 kopje droge rode wijn
  • Sap van één citroen
  • Halve theelepel oregano
  • Anderhalf theelepel fijngesneden basilicum
  • Peper
  • eventueel munt- of laurierbladeren
  • 8 metalen spiesen
  • Zout

Bereidingswijze Suvlakia van lamsvlees - Suvlákiaarniá

Lamsbout in stukjes van 2 à 3 cm snijden. Voor de marinade olijfolie met rode wijn, citroenstip, oregano & peper vermengen.

Vlees hierin 1 nacht afgedekt in de koelkast laten marineren.

Vlees droogdeppen. Telkens afwisselend een stukje vlees en een laurierblad aan de spiesen steken. Beide uiteinden van de spiesjes moeten vrijblijven, zodat u ze uistekend kunt draaien.

Plus minus 10 minuutjes boven houtskool grillen. Op dit ogenblik pas zout erover strooien en met salade serveren.

Geniet ervan!