Skip to Content

Suvlakia van kalfsvlees - Suvlákiamémoscarísio

Deze vleesspiesen worden door de combinatie van rundvlees of kalfsvlees met ui, tomaat en Spaanse peper pittig en sappig.

Bereidingstijd: 30 minuten
Marineertijd: 12 uur

Ingrediënten Suvlakia van kalfsvlees - Suvlákiamémoscarísio

  • 800 gram contrefilet van kalf of rund
  • 8 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1½ eetlepelversgehakte oregano
  • peper (mag spaanse peper zijn)
  • 8 kleine ajuinen
  • 2 tomaten
  • 2 groene paprika's
  • 8 houten spiesen (stokjes)
  • zout

Bereidingswijze Suvlakia van kalfsvlees - Suvlákiamémoscarísio

Vlees in stukken van 2-3 cm snijden. De olie met citroensap in een kom kloppen en er oregano en peper doorroeren. De marinade over het vlees gieten en één nacht in koelkast laten marineren. De volgende dag uitjes pellen en halveren. Tomaten wassen, van steel-aanzet ontdoen en in acht partjes verdelen. Paprika's halveren, van zaad en zaadlijsten ontdoen en in stukjes van 2-3 cm snijden. Vlees uit de marinade nemen, droogdeppen en afwisselend met ui, tomaat en paprika aan spiesen steken. Met de marinade bestrijken en onder een zeer hete grill roosteren. Daarbij de spiesen steeds draaien. Strooi er zout over en nadien opdienen met een lekkere portie rijst.