Skip to Content

Stoofvlees met sperziebonen - Kréasméfasólia

Lamsvlees, kalfsvlees of rundvlees wordt in de Griekse keuken vaak samen met verschillende groenten bereid. De lange stooftijden, maar ook de goed op elkaar afgestemde ingrediënten dragen bij aan een verrukkelijke mix van smaken.

Bereidingstijd: ruim 2 uur en 30 minuten

Ingrediënten Stoofvlees met sperziebonen - Kréasméfasólia

  • 800 g lams-, kalfs- of rundvlees
  • 3 tomaten
  • 1 grote ajuin
  • 2 knoflooktenen
  • 6 tot 7 eetlepels boter of olijfolie
  • Zout & peper
  • Halve theelepel suiker
  • 500 gram sperziebonen

Bereidingswijze Stoofvlees met sperziebonen - Kréasméfasólia

Vlees afdeppen en in grote blokjes snijden. Tomaten insnijden, kort in kokend water leggen, van steelaanzet ontdoen, ontvellen, ontpitten en in de mixer pureren. Uien knoflook pellen en fijnhakken; 4 eetlepels boter verhitten en het vlees om en om goudbakken. Kalfsvleesstifado wordt niet enkel in Griekenland, maar overal heel de wereld door lekkerbekken gewaardeerd. Een voortreffelijke combinatie van vlees en ui.