Skip to Content

Stoofvlees met okra's - Kréasmébámies

Dit vleesgerecht met okra's wordt van kalfs- of rundvlees, maar ook van lamsvlees gemaakt. U kunt het beste verse okra's gebruiken voor dit recept.

Bereidingstijd: 2 uur
Rusttijd: 30 minuten

Bereidingswijze Stoofvlees met okra's - Kréasmébámies

  • 1 kg lams-, kalfs- of rundvlees
  • 8 eetlepelsOlijfolie
  • zout&peper
  • 1 kopje drogewittewijn
  • 300 jongeokra's
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalenrozemarijn
  • 1 theelepelbonekruid

Ingrediënten Stoofvlees met okra's - Kréasmébámies

Het vlees in ongeveer gelijke stukjes snijden. Met anderhalf kopje water aan de kook brengen, 15 minuten laten koken en steeds afschuimen. De helft van de olie erbij gieten en zout en peper erover strooien. De wijn toevoegen. In een gesloten pan op laag vuur stoven. Intussen okra's wassen en beide uiteinden voorzichtig verwijderen zonder het vruchtvlees te beschadigen. Er mag namelijk geen vocht verloren gaan. Okra's in een schaal leggen, zout erover strooien en azijn erover druppelen. 30 minuten laten staan. De rest van de olijfolie verhitten en de okra's 10 minuten bakken op matig vuur, om en om scheppend. In de laatste 20 minuten van de stooftijd de groente bij het vlees doen. Schuif het vlees naar het midden van de pan en leg de okra's er omheen. Voeg 1/2 kopje warm water toe en breng op smaak met rozemarijn, bonekruid en peper en zout. Tomatenpuree met wat water losroeren, bij het vlees doen en eveneens de laatste 20 minuten meestoven.