Skip to Content

Spinazierijst - Spanakóriso

In dit gerecht, dat in de zomer koud en in de winter warm wordt gegeten, vormen rijst en spinazie een gelukkige combinatie. De rijst verzacht de wat wrange smaak van de spinazie en de spinazie geeft aan de rijst een wat kruidiger accent. De dille geeft het geheel een geraffineerde toets.

Bereidingstijd: ong. 40 minuten

Ingrediënten Spinazierijst - Spanakóriso

  • 750 g bladspinazie
  • 2 uien
  • 1 kopje rijst
  • 6 eetl. olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels versgehakte dille
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • Sap van een halve citroen

Bereidingswijze Spinazierijst - Spanakóriso

Spinazie schoonmaken en goed wassen, steeltjes verwijderen. Bladeren 2-3 maal doorsnijden. Ui pellen en fijnhakken. Rijst goed wassen.

Ui in 4 eetlepels olijfolie glazig bakken. Spinazie toevoegen en kort meebakken. Zout en peper erover strooien en kruiden toevoegen. Rijst, de rest van de olijfolie en anderhalf kopje water bij de spinazie doen en op matig vuur, in een gesloten pan, 20 minuten stoven. Steeds roeren, zodat niets aan de bodem van de pan gaat vastzitten. Spinazierijst met citroensap bedruppelen en warm serveren.

Tip: Vooral kinderen houden van dit gerecht als u ook nog een mespuntje suiker en 1 eetlepel tomatenpuree toevoegt. Tomatenpuree met wat water losroeren en tegelijk met de rijst bij de spinazie doen.