Skip to Content

Runderlende - Sofrito

Deze griekse schotel van het eiland Korfu geurt door een groot gebruik van knoflook. U kunt in plaats van lende eveneens contrefilet gebruiken en vanzelfsprekend de runderlende (sofrito) eveneens klaarmaken met kalfsvlees.

Bereidingstijd: Eén uur

Ingrediënten Runderlende – Sofrito

  • 800 gram runderlende of contrefilet
  • vier knoflooktenen
  • 6 tot 8 lepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • zout& peper
  • 1 eetlepel versgesneden peterselie
  • Eén eetlepel verse of anderhalve theelepel gedroogde oregano
  • Anderhalve theelepel salie
  • 1 eetlepel Azijn
  • Half kopje droge witte wijn

Bereidingswijze Runderlende – Sofrito

Vlees (runderlende) in plakken van één centimeter dik snijden en weer in plus minus gelijke stukken snijden. Alle vlees platslaan en rondom enkelen maal in de rand insnijden om kromtrekken te voorkomen. Knoflooktenen pellen en in kleine stukjes snijden. Olijfolie verhitten. Vlees door de bloem wentelen en aan alle kanten goudbruin bakken. Zout en peper erover sprinkelen en knoflook goudgeel meebakken. Peterselie, oregano en salie, azijn en wijn bijgieten en nog 1/2 kop water erbij gieten. Op smaak brengen met zout en peper, koken en op matig vuur in een gesloten pan 50-60 minuutjes laten stoven. De runderlende op een schaal plaatsen en de saus erover gieten. Meteen serveren.