Skip to Content

Macaroni met Fetakaas - Pastitsio mé féta

Voor de liefhebbers van gebakken kaas is deze macaronischotel met Feta, die in filodeeg gehuld wordt, een hoogtepunt.

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Ingrediënten Macaroni met Fetakaas (Pastitsio mé féta)

  • 400 g macaroni, zout, peper,
  • 125 g boter, 5 eieren, half kopje melk, 350 g Feta-kaas,
  • 300 g diepvries-bladerdeeg
     

Bereidingswijze Macaroni met Fetakaas (Pastitsio mé féta)

Macaroni in kokend water met iets zout doen en beetgaar koken. In een zeef laten uitlekken. Pasta met zout, peper en de helft van de boter vermengen. In een grote kom eieren loskloppen en melk erdoor roeren. Kaas verbrokkelen en door de eieren mengen. Macaroni toevoegen.

Oven op 200°C voorverwarmen. De rest van de boter smelten. Een springvorm van 25 cm doorsnede met boter invetten. Van de helft van het bladerdeeg, op een vochtige doek, twee dunne lappen uitrollen die wat groter zijn dan de springvorm. Met gesmolten boter bestrijken. Deeglappen op elkaar in de springvorm leggen en de punten over de rand laten hangen. Macaronimengsel erover verdelen en overhangend deeg over de vulling klappen.

Van de rest van het deeg 2 deksels uitrollen, op de vulling leggen en bijsnijden. Deksels wat aandrukken en met een vork een paar maal inprikken. Met water besprenkelen.
Pastitsio onder het middenin de oven schuiven en in 45 minuten goudgeel bakken.
Voor het serveren in stukken snijden.