Skip to Content

Komkommersaus - Tzatzíki

Komkommersaus (Tzatziki) is een geliefd Grieks voorgerecht door de karakteristieke smaak van de combinatie van yoghurt, komkommer en knoflook. Het is vlug en gemakkelijk klaar te maken!

Bereidingstijd: 30 minuten

Koeltijd: 1 uur of langer

Ingrediënten Komkommersaus (Tzatziki)

  • Een halve komkommer
  • 2 knoflooktenen, 250 gram yoghurt Kefir of Bulgaarse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 1 theelepel versgehakte dille
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze Komkommersaus (Tzatziki)

Komkommer wassen, schillen, raspen en met zout bestrooien. 15 minuten laten staan om het water te ontrekken en komkommer goed uitdrukken. Knolooktenen pellen, door knijper drukken en aan yoghurt toevoegen. Olijfolie, azijn en dille erdoor roeren. Komkommer erdoor scheppen. Met peper en zout op smaak brengen.
Voor het serveren afgedekt 1 uur in de koelkast laten intrekken.

Tip: De Griekse yoghurt is in smaak en samenstelling anders dan onze yoghurt, waarmee dit gerecht nogal waterig wordt. Kunt u geen Griekse yoghurt krijgen, gebruik dan een mengsel van 1/2 yoghurt en 1/2 volle kwark. Alleen kwark gebruiken is ook lekker.