Skip to Content

Kalfsvleesstoofpot - Stifádo

Deze stifado, een heerlijk geurende schotel van uitjes of sjalotjes en vlees van kalf, rund of haas is een goed voorbeeld van Griekse kookkunst, waarbij de combinatie van eenvoudige ingrediënten kan leiden tot een ongekend feestmaal.

Bereidingstijd: 2 uur en 30 minuten

Ingrediënten Kalfsvleesstoofpot – Stifádo

  • 800 g kalis- of rundvlees (schouder of nek)
  • 1 grote ajuin
  • 2 knoflooktenen
  • 2 rijpe tomaten
  • 6-7 eetlepelsOlijfolie
  • 2 laurierbladeren
  • komijn
  • pijpkaneel
  • 1 kopje droge witte wijn
  • zout &peper
  • 800 g kleine bosuitjes of sjalotjes
  • 2 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn

BereidingswijzeKalfsvleesstoofpot – Stifádo

Vlees droogdeppen en in stukken van 2 cm snijden. Ajuin en knoflook pellen en snipperen. Tomaten gekruisd insnijden, kort in kokend water leggen, van de steel ontdoen, ontvellen, in stukken snijden en door een zeef drukken. Olijfolie verhitten en vlees aanbraden.

Ajuin, knoflook, tomaten, laurierblad, mespunt komijn en pijpkaneel toevoegen. Rode wijn erbij gieten en zoveel water erbij doen dat het vlees net onderstaat. Zout en peper toevoegen en het vlees in 2 uur op matig vuur zacht laten worden. Intussen de kleine uitjes pellen en met een vochtige doek afdekken, zodat ze niet kunnen verkleuren. Ajuintjes in 1 kopje heet water met zout en peper 10 minuten afgedekt koken. Afgieten en de laatste 20 minuten van de kooktijd bij het vlees doen. Kaneel verwijderen. Peterselie erover strooien. Tot slot op smaak brengen met azijn. Met gekookte rijst serveren.