Skip to Content

Kalfsvlees met kastanjes - Moscárimékástana

Dit wintergerecht uit Griekenland is een van de verrassingen van de Griekse keuken. Hierbij wordt kalfsvlees of rundvlees gecombineerd met tamme kastanjes. Voorbereidingstijd: 1 uur en 45 minuten

Ingrediënten Kalfsvlees met kastanjes - Moscárimékástana

  • 400 g tamme kastanjes
  • 1 grote ui
  • 800 g kalfs- of rundvlees (fricandeau)
  • 400 g boter
  • zout & peper

Bereidingswijze Kalfsvlees met kastanjes - Moscárimékástana

Kastanjes kruislings insnijden en in 2 liter kokend water leggen tot ze openspringen. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Pan van het vuur nemen en de kastanjes in het water laten liggen. Steeds een handjevol kastanjes uit het water nemen, eerst pellen en dan de dunne velletjes eraf halen. Ui pellen en fijnhakken. Vlees in stukken van 4 cm snijden. Boter verhitten en het vlees rondom goudgeel braden. Ui toevoegen en kort meebakken. Peper en zout erover strooien en 2 kopjes kokend water erbij gieten. Aan de kook laten komen en het kalfsvlees op matig vuur 1 uur laten stoven. Kastanjes bij het vlees doen en in bijna 30 minuten op matig vuur gaar laten worden.
Voor dit geraffineerde kalfsvleesgerecht, 'Moscáriexochikó' wordt voor iedere eter een eigen portie in papier of deeg gewikkeld en in de oven gebakken.