Skip to Content

Kalfsvlees met courgette - Moscárimékolokidákia

Dit Grieks vleesgerecht lukt ook perfect als u half courgette en half aubergine met 2 à 3 knoflooktenen gebruikt.

Bereidingstijd: 2 uren en 10 minuten

Ingrediënten Kalfsvlees met courgette - Moscárimékolokidákia

  • 800 gram kalfsvlees
  • 2 middelgrote uien
  • 4 tomaten
  • 1 kopje olijfolie
  • zout& peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde majoraan
  • 1 kilo courgettes & 2 ajuinen

Bereidingswijze Kalfsvlees met courgette - Moscárimékolokidákia

Kalfsvlees in grote stukken snijden. Ui pellen en snipperen. Tomaten kort in kokend water leggen, van steel aanzet ontdoen, ontvellen, ontpitten en pureren. Kalfsvlees in de helft van de olijfolie rondom goudgeel bakken, ui toevoegen en meebakken. Tomaten toevoegen en 1 kopje warm water erbij gieten. Zout en peper erover strooien, majoraan en oregano toevoegen, aan de kook laten komen en op matig vuur 1 uur stoven.

Courgettes schillen, beide uiteinden eraf snijden en in 3 cm dikke stukken snijden. Rest van de olie verhitten en de courgette 10 minuten bakken. Bij het vlees doen en in een gesloten pan 30 minuten op matig vuur stoven.

Laat het kalfsvlees met courgettes u smaken!

Variant: Kalfsvlees met aubergine - Moscárimémelitsánes

Bereidingswijze Kalfsvlees met aubergine - Moscárimémelitsánes

1 kg aubergines wassen, in stukken van 4-5 cm snijden en met zout bestrooien. Met een bord verzwaren en 30 minuten laten staan. Afspoelen en droogdeppen. Aubergines net als de courgettes in olijfolie bakken, bij het vlees doen en meestoven.