Skip to Content

Inktvis in tomatensaus - Supiá mé sàltsa

Inktvis in tomatensaus (Supia me saltsa) is een Grieks voorgerecht met inktvis zoals zoveel Griekse gerechten. Inktvis is vaak op de Griekse menukaart aanwezig. Belangrijk is dat de inktvis zacht is en dit gebeurt in Griekenland door de visser die vaak de inktvis tot 40 maal tegen de rotsen slaan alvorens ze op de markt te koop aan te bieden.

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten Inktvis in tomatensaus (Supia me saltsa)

  • 800 gram inktvis
  • 2 knoflooktenen
  • 500 gram uien
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 8 eetlepels rode wijn
  • 600 tot 700 gram rijpe tomaten
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze Inktvis in tomatensaus (Supia me saltsa)

Inktvis wassen, voorzicht opensnijden en kraakbeen, ingewanden en inktzak verwijderen. Inkvis zonder water of olie in eigen vocht in ongeveer 20 minuten op matig vuur in een gesloten pan koken tot alle vloeistof verdampt is. Een paar maal omscheppen.

Knoflooktenen pellen en in kleine stukjes snijden. Uien pellen en fijnhakken. Inktvis in kleine stukjes snijden. Pan waarin de inktvis gekookt is schoonmaken en inktvis er weer in doen. Olijfolie, knoflook, ui en verkruimeld laurierblad toevoegen en op laag vuur fruiten. Rode wijn toevoegen en laten verdampen.

Tomaten wassen, kruislings insnijden en kort in kokend water leggen. Ontvellen en kroontjes verwijderen. Door een zeef drukken en bij de inktvis doen. Op smaak maken met peper en zout. Indien nodig nog wat water toevoegen en de inktvis op matig vuur nog 1 1/2 uur stoven. Warm serveren.

Reacties

afbeelding van jes

  De inktvis moet gekookt

 
De inktvis moet gekookt worden in water met een goeie scheut wijnazijn...dit is om de inktvis zachter te maken. Na de kooktijd efkes op de barbecue of in de oven grillen is heerlijk...smakelijk.

chris neetens