Skip to Content

Gevulde tomaten en paprika's met gehakt - Domátes ké piperiés jemistés mé kimá

Met gehakt en rijst gevulde tomaten of paprika's worden graag samen in de oven gebakken. Deze combinatie ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook bijzonder smakelijk.

Bereidingstijd: ong. 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten Gevulde tomaten en paprika's met gehakt - Domátes ké piperiés jemistés mé kimá

 • 4 grote tomaten
 • 2 theelepels suiker
 • 4 groene paprika's
 • zout
 • peper
 • 2 uien
 • 1 teen knoflook
 • 2 eetlepels paneermeel
 • 3 middelgrote aardappelen
   

Bereidingswijze Gevulde tomaten en paprika's met gehakt - Domátes ké piperiés jemistés mé kimá

Van de tomaten een kapje afsnijden en met een lepel uithollen. Tomaten door een zeef drukken en bewaren. Uitgeholde tomaten in een met olie ingevette braadslee zetten en met suiker bestrooien. Aan bovenkant van de paprika's een kapje afsnijden en zaad en zaadlijsten verwijderen. Paprika's naast de tomaten in de braadslee zetten en met peper en zout bestrooien.

Voor de vulling uien knoflook pellen en hakken. Rijst wassen en met een doek droogdeppen.

Helft van de olijfolie verhitten en ui glazig fruiten. Gehakt toevoegen en meebakken tot het verkleurt. Rijst, helft van het tomatenvlees, peterselie,
mespunt nootmuskaat en 1 kopje water toevoegen. Op smaak brengen met zouten peperen het geheel 15 minuten stoven.

Oven op 180°C voorverwarmen. Tomaten en paprika's met gehakt vullen en er paneermeel over strooien. Dekseltje op de groente leggen. Aardappelen schillen, in dunne plakken snijden en tussen de gevulde groente steken. Over de groente de rest van de olijfolie gieten. De rest van het tomatenvlees met 1/2 kopje water vermengen en eveneens over de groente gieten.

In het midden van de oven 1 uur bakken.

Variant: Gevulde aubergines met gehakt - Melitsánes jemistés mé kimá

Op dezelfde manier als tomaten en paprika's kan men ook aubergines vullen. Van ronde, kleine aubergines (1 kg) wordt het kapje afgesneden; ze worden met een lepel uitgehold.

Een dunne rand auberginevlees moet blijven staan. Aubergines met zout bestrooien en 30 minuten laten rusten. Uitgeholde vruchtvlees fijnmaken en voor de vulling gebruiken.

Sap van 1/2citroen voor de vulling gebruiken en het sap van 1 citroen in de braadslee gieten. Aubergines afspoelen, droogdeppen en aanbraden in olijfolie. Zoals de tomaten en paprika's in vorig recept vullen en in de oven bakken.