Skip to Content

Gevulde lamsschouder - Arnijemistó

Gevulde lamsschouder is een heerlijk Grieks gerecht voor Pasen. Vaak worden nog 50 gram pijnboompitten & ontvelde amandelen aan de vulling van gehakt en rijst toegevoegd. Pijnboompitten en amandelen worden lichtjes geroosterd in een droge pan.

Bereidingstijd: Drie uren

IngrediëntenGevulde lamsschouder - Arnijemistó

Per zes mensen:

  • Eén lamsschouder
  • Twee ajuinen
  • Eén kop rijst
  • 6 tot 8 lepels boter
  • 200 gram kalfs- of rundergehakt
  • zout
  • peper
  • Twee eetlepels versgesneden peterselie
  • Twee eetlepels verse munt of één eetlepel gedroogde

Bereidingswijze Gevulde lamsschouder - Arnijemistó

Vlees droogdeppen. Ajuin pellen & fijnhakken. Rijst wassen en met een doek droogwrijven. Ajuin in 2 eetlepels. verwarmde boter glazig bakken. Gehakt toevoegen en meebakken tot het verkleurt. Zout, peper en kruiden toevoegen. Daarna half kop warm water erbij gieten, koken en in een gesloten pan op matig vuur 10 minuutjes zachtjes laten koken.

Oven op 200°C voorverwarmen. Insnijding in de lamsschouder maken, het bot wegdoen en het vlees van binnen en buiten met zout en peper bestrooien. Vullen met de farce en weer dichtnaaien. Vlees inwrijven met de resterende bother en in een ovenschotel plaatsen. één kop heet water erover gieten. Midden in de oven plus minus 2 uren braden en altijd met het braadvocht bedruipen.