Skip to Content

Gegrilleerde rode poon - Barbounia sti skára

Gegrilleerde rode poon is een lekker Grieks visgerecht. Ook andere vissoorten, zoals makreel, dorade (dit is goudmakreel) of sardines klaargemaakt worden kunnen op dezelfde manier klaargemaakt worden. Het is geschikt voor grote en kleine vissen. In Griekenland worden ze boven houtskoolvuur geroosterd. Tijdens het roosteren wordt de vis met een saus van citroen met olie bestreken en soms ook met oregano gekruid.

Grilleertijd: 10-15 minuten

Ingrediënten Gegrilleerde rode poon - Barbounia sti skára

  • 1 kilo panklare rode poon met kop en staart
  • Sap van 1 citroen
  • Zout & peper
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 theel. fijngemaakte oregano
  • 1 eetl. versgehakte peterselie
  • 1 citroen

Bereidingswijze Gegrilleerde rode poon - Barbounia sti skára

Gegrilleerde roodbaars (Barbounia sti skára) smaakt nog beter als u er aan tafel wat vers citroensap over sprenkelt. , afhankelijk van de grootte van de vis.

Vis schoonmaken, wassen en droogdeppen. De kop en staart eraan laten zitten. Voor de saus citroensap met zout en peper vermengen en met olijfolie kloppen. Rode poon met wat van de citroensaus bestrijken. Met oregano bestrooien.

Rooster van de grill met olijfolie invetten en de vis grilleren. Dat duurt, al naar gelang de grootte van de vis, 10-15 minuten. Op de helft van de grilleertijd de vis met saus bestrijken en omdraaien.

Tot slot peterselie door de rest van de saus roeren en over de geroosterde vis gieten. Garnoren met partjes citroen. Vis warm of, zoals de Grieken het liefste doen, lauwwarm serveren.