Skip to Content

Gegrilleerde lamskoteletten - Kotelétesarniouskáras

Gegrilleerde lamskoteletten, Kotelétesarniouskáras, zijn een feestmaal. Ze kunnen eveneens op de barbecue bereid worden. In Griekenland bestrijkt men alles wat gegrilleerd moet worden met plezier met citroenolie die op smaak gebracht is met oregano.

Grilleertijd: ongeveer 15 minuten

Ingrediënten Gegrilleerde lamskoteletten - Kotelétesarniouskáras

  • 8 à 10 eetl. Olijfolie
  • 2 à 3 eetl. Versgehakte of 2 theel. gedroogde oregano
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • sap van citroenen
  • 8 à 12 niet te dunne lamskoteletten
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze Gegrilleerde lamskoteletten - Kotelétesarniouskáras

Vlees droogdeppen. Vetlaag een paar maal insnijden (om kromtrekken van het vlees te voorkomen) en het bot tot het vlees uistekend afschrapen. Voor de saus olie, oregano en citroensap vermengen. Koteletten met een deel van de saus insmeren en zout en peper erover strooien.

Koteletten op de barbecue of onder de grill aan beide kanten roosteren. Dit duurt samen plus minus 15 minuten. Gedurende het roosteren de koteletten geregeld met de rest van de oliesaus bestrijken. Citroen in 8 partjes verdelen. Een papieren manchetje om het uiteinde van het bot doen, zodat men aan tafel de koteletten uit de hand kan eten. Garneren met citroen en peterselie en laat het dan smaken.