Skip to Content

Gebraden lamsfricandeau - Arnistófurno

In Griekenland houdt men van supergaar lamsvlees. Het toevoegen van knoflooktenen is voor dit grieks gerecht niet vereist. Wie enkel een snufje knoflook wil, kan het vlees eveneens inwrijven met een teentje knoflook.

Bereidingstijd: Twee uren

Ingrediënten Gebraden lamsfricandeau - Arnistófurno

Per 6 personen:

  • Anderhalve kilo lamsfricandeau
  • Sap van één à twee citroenen
  • 3 knoflooktenen
  • zout & peper
  • Eén kilo aardappelen
  • 125 gram boter

Bereidingswijze Gebraden lamsfricandeau - Arnistófurno

Lamsvlees droogdeppen & het vet wegdoen. Met sap van een citroen insmeren. Knoflooktenen pellen en hiervan dunne reepjes snijden. Deze door zout & peper wentelen en hiermee het vlees pikeren. Maak hiertoe insnijdingen met de punt van een erg scherp mes en steek de reepjes knoflook erin.

Oven op 200°C voorverwarmen. Aardappelen schillen en de boter smelten. Lamsvlees in een ovenschotel leggen en de aardappelen er omheen plaatsen. Zout & peper overheen de aardappelen sprinkelen en sap van een citroen erover sprinkelen. De boter overheen het vlees & de aardappelen gieten en één kop water erbij gieten.

Midden in de oven schuiven en anderhalf uur bakken. Als nodig gedurende het bakken nog wat water bijgieten.