Skip to Content

Gebakken rode poon - Barbounia tiganitá

Voor dit visgerecht komen vooral kleine visjes in aanmerking, die eerst door bloem gewenteld en daarna in ruim olijfolie worden gebakken. Ook makreel en sardines of filets zijn geschikt voor dit recept. Maar wij gebruiken hier rode poon.

Bereidingstijd: 15 à 20 minuten

Ingrediënten Gebakken rode poon - Barbounia tiganitá

  • 1 kilo panklare kleine rode poon met kop en staart
  • Bloem
  • Zout & peper
  • 1 1iter olijfolie
  • 2 citroenen

Bereidingswijze Gebakken rode poon - Barbounia tiganitá

Vis schoonmaken, maar kop en staart laten zitten. Vis wassen en droogdeppen. Bloem met zout en peper vermengen. De olie verhitten in een frituurpan. Vis door de gekruide bloem wentelen en het overtollige eraf schudden. Vis in hete olijfolie aan beide kanten bakken. Dat duurt, afhankelijk van de grootte van de vis, 10 tot 15 minuten.

Uit de pan nemen, op keukenpapier laten uitlekken en warm met partjes citroen serveren. Hierbij mayonaise of Aardappel-knoflookpuree en groentesalade serveren.