Skip to Content

Gebakken courgette - Kolokidákia tiganitá

Dit zomers groentengerecht is heel gemakkelijk klaar te maken. Zelfs een onervaren kok zal het van de eerste keer lukken. In Griekenland wordt het vaak geserveerd met aardappelpuree met knoflook als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten Gebakken courgette - Kolokidákia tiganitá

  • 1 kilo courgettes
  • Zout en peper
  • Bloem
  • Olijfolie 

Bereidingswijze Gebakken courgette - Kolokidákia tiganitá

Courgettes licht afschrappen en beide uiteinden eraf snijden. Daarna in de lengte in dunne, lange plakken snijden óf kleine, ronde plakken snijden. Zout en peper erover strooien en door de bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. Olijfolie verhitten en hierin courgette portie voor portie aan beide kanten goudbruin bakken. Courgette op keukenpapier laten uitlekken en warm op een voorverwarmde schotel serveren.

Gebakken plakken courgette, 'Kolokidákia tiganitá', zijn vlug klaar en smaken verrukkelijk. Behalve aardappelpuree mei knoflook smaakt ook Komkommersaus hier goed bij.

Variant: Gebakken aubergine Melitsánes tiganités

Op dezelfde manier als courgette kan men ook aubergine bakken. Voor het bakken de aubergine met zout bestrooien en 30 minuten laten rusten. Daarna afspoelen en droogdeppen. Ook deze plakken aubergine zijn met aardappelpuree met knoflook een voortreffelijk voorgerecht. .