Skip to Content

Courgettes met tomaten - Kolokidákia mé domates

Dit groentegerecht lukt erg goed met kleine, jonge courgettes, die u ongesneden gebruikt. Bij grotere courgettes kan u deze in 2 tot 3 stukken verdelen.

Bereidingstijd: bijna 40 minuten

Ingrediënten Courgettes met tomaten - Kolokidákia mé domates

  • 750 g kleine courgettes
  • 2 ajuinen
  • 3 knoflooktenen
  • Zout
  • Half kopje olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Beetje peper
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie

Bereidingswijze Courgettes met tomaten - Kolokidákia mé domates

Courgettes licht afschrappen en heide uiteinden eraf snijden. Ui pellen en hakken. Knoflooktenen pellen, in plakjes snijden, zout erover strooien en met een mes fijndrukken. Olie verhitten, courgettes rondom even aanbraden en warm wegzetten. Ui glazig fruiten. Tomatenpuree met wat water losroeren en bij de ui doen. Knoflook toevoegen. Courgettes in de saus leggen en zoveel water erbij gieten dat ze voor 3/4 onderstaan. Op smaak maken met zout en peper en de peterselie erover strooien. Aan de kook laten komen en met een deksel op de pan op matig vuur 20 minuten stoven.

Nu bent u klaar om de courgettes met tomaten heet of lauwwarm serveren.