Skip to Content

Courgette-ovenschotel met gehakt - Sfogáto

Deze eenvoudige en smeuïge ovenschotel wordt op Rhodos van eieren, gehakt en courgettes gemaakt. Deze laatste worden al naar gelang de smaak in plakjes of blokjes gesneden, of grof geraspt.

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten Courgette-ovenschotel met gehakt (Sfogáto)

  • 1 kg courgettes
  • 2-3 uien
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 500 g kalis- of rundergehakt
  • sap van 1 citroen
  • zout & peper
  • 2 eetl. versgehakte pèterselie
  • 2 eetl. versgehakte dille
  • 8 eieren
  • 4 eetl. melk
  • 100 g Kefalotiri- of Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. paneermeel

Bereidingswijze Courgette-ovenschotel met gehakt (Sfogáto)

Courgettes schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Uien pellen en snipperen.
Olijfolie verhitten en ui en knoflook glazig bakken. Gehakt toevoegen en bakken tot het verkleurt. Citroensap toevoegen en laten verdampen. Daarna 1/2 kopje water en zout en peper toevoegen en 10 minuten zachtjes laten stoven. Courgettes toevoegen en in gesloten pan op matig vuur 15 minuten stoven. Af en toe roeren. Kruiden toevoegen, pan van het vuur nemen en laten afkoelen.

Eieren met melk loskloppen en kruiden met zout en peper. Helft van de kaas erdoor roeren en dit door de groente en het vlees roeren.

Oven op 180°C voorverwarmen. Vuurvaste schaal invetten met boter en 1 eetlepel paneermeel erover strooien. Vulling in de schaal doen en gladstrijken. Rest van de kaas en het paneermeel erover strooien. Schotel in de oven schuiven en in 30 minuten goudgeel bakken.