Skip to Content

Courgette frikadellen - Kolokidokeftédes

Courgette frikadellen hebben een verfijnde smaak.

Bereidingstijd: 30 minuten

Rusttijd: 1 uur

Ingrediënten Courgette frikadellen - Kolokidokeftédes

  • 750 g courgettes
  • Een grote ui
  • Olijfolie
  • 1 kopje paneermeel,
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie,
  • Munt
  • 1 kopje Kefalotiri- of Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • Peper & zout
  • 2 eieren
  • Bloem
  • Olijfolie

Bereidingswijze Courgette frikadellen - Kolokidokeftédes

Courgettes schrapen en uiteinden eraf snijden. In plakken snijden en in een gesloten pan in water met zout op matig vuur in 10 minuten zachtkoken. Ui pellen en in kleine stukjes snijden. Olijfolie verhitten en ui glazig bakken.

Courgettes laten uitlekken, fijnmaken of in de mixer pureren. Courgettepuree met ui in een grote kom doen en hierdoor paneermeel, kruiden, kaas, gesmolten boter, zout, peper en losgeklopte eieren mengen. Er moet een stevig deeg ontstaan. Eventueel nog wat bloem toevoegen.

Olijfolie verhitten. Van het deeg frikadellen vormen, deze door bloem rollen en in porties rondom goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en warm serveren.