Skip to Content

Courgette in een deegjasje - Kolokidákia tiganitá

Courgette in een deegjasje (Kolokidakia tiganita) is een gebakken courgette die het lekkerst warm smaakt. Het wordt vaak in combinatie met Tzatziki geserveerd, maar ook met aardappelpuree met knoflook.

Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 30 minuten

Ingrediënten Courgette in een deegjasje (Kolokidakia tiganita)

  • 75 gram bloem
  • 1 ei
  • 4 eetlepels melk
  • Zout
  • 750 gram courgettes
  • Olijfolie of andere plantaardige olie

 

Bereidingswijze Courgette in een deegjasje (Kolokidakia tiganita)

Beslag maken van bloem met 11/2 kopje water. Ei loskloppen, met de melk erdoor roeren en zout toevoegen. Beslag 30 minuten laten rusten. Courgettes ongeschild laten, wassen, drogen, beide uiteinden eraf snijden en de vruchtgroente in dunnen, ronde plakken snijden.
Olijfolie verhitten.
Courgetteplakken 1 voor 1 in het beslag dopen en in porties in hete olie aan beide kanten snel goudbruin bakken.