Skip to Content

Bloemkool uit Kalamata - Kounoupidi kapamás kalamatianós

Deze bloemkool smaakt uitgesproken hartig en past heel goed bij gegrilleerd vlees.

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten Bloemkool uit Kalamata - Kounoupidi kapamás kalamatianós

  • 1 middelgrote bloemkool
  • Zout
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 grote ui
  • 3 rijpe tomaten
  • 1/2 kopje olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie

Bereidingswijze Bloemkool uit Kalamata - Kounoupidi kapamás kalamatianós

Van de bloemkool de buitenste bladeren verwijderen, stronk afsnijden en 10 minuten in koud water met zout leggen. Wassen en in 8 stukken snijden. Snijvlakken met citroensap inwrijven en ook over de roosjes druppelen. Ui pellen en hakken. Tomaten insnijden, kort in kokend water leggen, steel aanzet verwijderen, ontvellen, in stukken snijden en door een zeef drukken.

Olie verhitten en bloemkool rondom laten kleuren maar niet bruin laten worden.

Bloemkool warm wegzetten. Ui in olie glazig bakken en tomaten toevoegen. Bloemkool erop leggen en zoveel water erbij gieten dat de groente voor 3/4 onderstaat. Peper en zout toevoegen en aan de kook brengen. Bloemkool in een gesloten pan in 15 minuten gaar laten worden.

Peterselie erover strooien en zo warm mogelijk serveren.