Skip to Content

Aubergines met tomaten - Melitsánes jachni

Aubergines met tomaten smaken zowel warm als koud heel goed! Je kan dit gerecht ook met 3 in kleine stukjes gesneden tomaten in plaats van tomatenpuree klaarmaken.

Bereidingstijd: 1 uur Rusttijd: 30 minuten

Ingrediënten Aubergines met tomaten  - Melitsánes jachni

  • 4 aubergines
  • 1 ajuin
  • 3 knoflooktenen
  • Half kopje olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • Peper & zout
  • Oregano
  • Suiker
  • 100 gram bloem

Bereidingswijze Aubergines met tomaten  - Melitsánes jachni

Aubergines in de lengte in plakken snijden, zout erover strooien en 30 minuten laten staan. Ajuin pellen en hakken. Knoflooktenen pellen, in plakjes snijden en met wat zout met een mes fijndrukken. De ajuin in 2 eetlepels verhitte olijfolie bakken.

Tomatenpuree met wat water losroeren en bij de ajuin doen. Knoflook toevoegen en 1 kopje water erbij gieten. Op smaak maken met zout, peper, oregano en mespunt suiker.
Saus aan de kook laten komen en op matig vuur zachtjes laten koken. Intussen aubergines afspoelen en droogdeppen. Olijfolie verhitten en hierin de eerst door bloem gewentelde plakken aubergine aan beide zijden goudgeel bakken. Dit duurt per portie ongeveer 10 minuten. Gebakken aubergine schijfjes in de saus leggen en afgedekt op matig vuur 20 minuten zachtjes laten koken. Voor het serveren met peterselie bestrooien.