Skip to Content

Artisjokken met tuinbonen - Angináres mé kukiá

Tuinbonen zijn vers en diepgevroren verkrijgbaar, zodat u dit gerecht bijna het gehele jaar op tafel kunt zetten.

Bereidingstijd: ong. 1 uur en 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten

Ingrediënten Artisjokken met tuinbonen - Angináres mé kukiá

  • 600 g tuinbonen
  • 4 artisjokken
  • Sap van een halve citroen
  • 3 voorjaarsuien of sliertsjalotten
  • ½ kopje olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel versgehakte dille
  • 1h eetlepel bonekruid (gedroogd)
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie

Bereidingswijze Artisjokken met tuinbonen - Angináres mé kukiá

Tuinbonen doppen. Artisjokken wassen. Bladpunten afsnijden, buitenste lelijke en/of harde bladeren verwijderen en alleen de zachte blaadjes laten zitten. Steel op 2 cm na eraf snijden en het `hooi' met een lepel uit het hart krabben. Artisjokken met citroensap inwijven en in water met citroensap leggen, zodat ze niet verkeuren. Voorjaarsuien pellen en met look kleinsnijden.

Olijfolie verhitten en uien glazig bakken. Daarna 1 kopje water erbij gieten en artisjokken en tuinbonen erin doen. Rest van het citroensap toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Kruiden toevoegen. Aan de kook laten komen en de groente in een gesloten pan op matig vuur 1 uur laten stoven. 30 minuten laten rusten alvorens op te dienen.

Tip: De Griekse kok gebruikt de tuinbonen met schil en al wanneer ze nog heel jong en vers zijn.