Skip to Content

Aardappelen met citroen - Patates lemonátes

De citroen, die veelvuldig verwerkt wordt in Griekse gerechten, geeft aan dit gerecht een bijzondere smaak.

Bereidingstijd: 35-40 minuten

Ingrediënten Aardappelen met citroen - Patates lemonátes

  • 1 kg aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • Zout & peper
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gemalen salie
  • 2 eetlepels versnipperde peterselie

Bereidingswijze Aardappelen met citroen - Patates lemonátes

Aardappelen schillen en wassen. Knoflookteen pellen. Aardappelen met weinig water opzetten. Citroensap toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad, salie en knoflook toevoegen, aan de kook brengen en afgedekt op matig vuur 25-30 minuten laten koken.

Aardappelen afgieten, laurier verwijderen en nu kan je er nog wat peterselie op doen om dit te serveren.