Skip to Content

Aardappelballetjes - Patatokeftédes

Deze aardappelballetjes kunt u in de pan bakken of u kan ze ook frituren.

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten

Rusttijd: 30 minuten

Ingrediënten Aardappelballetjes - Patatokeftédes

  • 750 g aardappelen
  • 3 tot 4 eetlepels boter
  • 1 kopje geraspte Kefalotiri- of Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels versneden peterselie
  • 50 g bloem
  • Olijfolie
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Zout

Bereidingswijze Aardappelballetjes - Patatokeftédes

Aardappelen in de schil in ruim water met zout op matig vuur gaar laten worden. Boter smelten. Aardappelen pellen en met een vork fijnmaken. Boter erdoor roeren. Kaas toevoegen. Eieren loskloppen en bij de aardappelen en kaas doen. Peterselie erdoor roeren en kruiden met zout, peperen mespuntnootmuskaat.

Van deze ingrediënten een deeg kneden. Als het niet stevig genoeg is, voeg dan nog wat bloem toe.

Van het deeg balletjes ter grootte van een ei vormen en ze wat platdrukken. Balletjes 30 minuten koel wegzetten. Deze balletjes even door de bloem rollen.

Voldoende olijfolie verhitten in pan of frituurpan en rondom goudbruin bakken. De aardappeltjes laten uitlekken op een met keukenpapier belegd bord. De baktijd is ongeveer 5-6 minuten per portie.